Wind van verandering

Johanna Kamstra is een jonge huisarts met ogenschijnlijk het perfecte leven. De patiënten zijn blij met haar, ze is verloofd met gynaecoloog Joost en woont in een prachtige villa aan de rand van Leeuwarden. Toch heeft ze altijd het gevoel dat ze tekort schiet en niet past in haar omgeving.

Ze heeft al jaren geen contact meer met haar ouders. De enige van haar familie waar ze contact mee heeft is oom Hannes. Met hem en haar neef Ate ging altijd op zeilvakanties toen ze jonger was. Als haar oom komt te overlijden, moet ze wel contact zoeken met haar vader en moeder en ziet ze haar familie na jaren terug. Ook Ate.

Het testament fan Hannes zet het leven van de familie Kamstra volledig op de kop. Ze moeten met elkaar een skûtsjecasco klaar maken voor de IFKS en daarmee bij de eerste drie eindigen. De inzet: De vorstelijke erfenis fan Hannes.

Met Wyn fan feroaring schreef Hilda Talsma de eerste echte skûtsjeroman. Fris en toegankelijk, met ‘it brûs foar de kop’. Na de Frisum-trilogie De twadde hûdFlammen en It Geloksbern en de roman Brekber is dit alweer haar vijfde boek. In al haar boeken staat de liefde in al zijn vormen centraal.