Prachtige reactie van een lezer over de Wind-trilogie!

Tip voor de liefhebbers van Friese boeken. Ik lees al jaren Friese boeken en ook al heb je geen enkele interesse in skûtsjesilen, dan verandert dit op slag door het lezen van deze boeken.

Nog nooit zo’n geweldige Friese trilogie gelezen, van Hilda Talsma. Het 1e boek Wyn fan feroaring, 2e boek Wyn fan de wierheid en 3e boek Wyn fan de winners.
Wat een schrijfster, een geweldige humor, meeslepend, verslavend, kortom uniek. Verkrijgbaar of te reserveren bij de plaatselijke bieb.
Nu eerst maar even afkicken, hier kunnen weinig Friese boeken tegenop!!!

Tine Hoekstra

Boekenfeest met Griet Op de Beeck,


©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen10-03-2018. Boekefeest, Afuk , Leeuwarden in Zalen SchaafBoekenweekfeest met Griet op de Beeck in Schaaf City Theater.Samen met Jetske Bilker (midden).Neeltje Bonnema, Baukje Zijlstra, Jetske Bilker, Griet Op de Beeck, Hilda Talsma, Elske Schotanus.

Fryslân Dok van 28 januari; ‘Yn dit lânskip leit myn libben’ (In dit landschap ligt mijn leven)

Met de Friese taal als gereedschap, werken de succesvolle Friese schrijvers Hylke Speerstra en Hilda Talsma in de schrijversark van schrijver Rink van der Velde op de Veenhoop aan een verhaal over hun persoonlijke relatie met de Friese literatuur. Zij richten zich in een brief tot een Friese schrijver uit het verleden met wie zij zich verbonden voelen. Kunsthistoricus en cultuurcriticus Huub Mous laat zijn licht schijnen over de Friese literatuur van na de tweede Wereldoorlog en plaatst die in Europees perspectief. Zo ontstaat er een beeld van een levendige taal met historische wortels in Europa. Waar komt de liefde voor de Friese taal bij Speerstra en Talsma vandaan? Hoe diep zit de angst om die taal te verliezen?

Klik deze link aan voor de documentaire (ondertiteld)

Slangen onder het bed

Slangen onder het bed is een jeugdboek, geschreven naar een idee van Henk de Vries. Marte en Rienks gaan met de klas naar Amsterdam. Als Marte op een avond bij een knappe jongen uit haar jeugdherberg gaan zitten in plaats van bij haar vrienden, heeft hij geen goede bedoelingen met haar. De jongen en zijn maat nemen Marte mee, maar laten haar achter als ze niets met haar kunnen. Rienk doet er alles aan om haar te vinden en zo komen ze bij Justine en haar zonen terecht. In een foto-album bij Justine thuis ziet Rienk tot zijn verbazing een foto van een Piipster skûtsje. Dat leidt tot een verrassende reis naar Justine haar geboorteland, Suriname.

 

Bestellen

Wind van de winnaars

Wind van de winnaars is het laatste deel van de Wind-trilogie. De familie Kamstra zal proberen weer in de A-klasse te komen, maar Ate heeft er moeite mee om alles in goede banen te leiden. Johanna heeft andere prioriteiten nu ze moeder is geworden en met de Onnie’s in de buurt, weet je nooit hoe de wind waait. De liefde tussen Roos en Joost wordt zwaar op de proef gesteld en de nieuwe bemanningsleden uit Frisum zorgen voor de nodige consternatie. Het wordt weer een week vol verassingen.

 

Bestellen

Wind van de waarheid

De familie Kamstra zeilt voor het eerst met de Alinde in de grote A-klasse en dat zorgt voor de nodige spanningen. Het familiegeheim drukt nog altijd een stempel op het leven van Johanna.

Ze komt maar moeilijk af van haar ex-schoonfamilie en Ate is niet tevreden over de nieuwe zeilen. Als ze op de valreep zonder volgboot komen te zitten, moet het schip van Ate en Johanna ook nog een dienst doen als centraal punt en worden de Onnie’s baas in hun keuken. Deze week zet het leven van Johanna en Ate volledig op z’n kop. Ze moeten roeien met de riemen die ze hebben om het hoofd boven water te houden… in meer dan één opzicht.

 

Bestellen

Wind van verandering

Johanna Kamstra is een jonge huisarts met ogenschijnlijk het perfecte leven. De patiënten zijn blij met haar, ze is verloofd met gynaecoloog Joost en woont in een prachtige villa aan de rand van Leeuwarden. Toch heeft ze altijd het gevoel dat ze tekort schiet en niet past in haar omgeving.

Ze heeft al jaren geen contact meer met haar ouders. De enige van haar familie waar ze contact mee heeft is oom Hannes. Met hem en haar neef Ate ging altijd op zeilvakanties toen ze jonger was. Als haar oom komt te overlijden, moet ze wel contact zoeken met haar vader en moeder en ziet ze haar familie na jaren terug. Ook Ate.

Het testament fan Hannes zet het leven van de familie Kamstra volledig op de kop. Ze moeten met elkaar een skûtsjecasco klaar maken voor de IFKS en daarmee bij de eerste drie eindigen. De inzet: De vorstelijke erfenis fan Hannes.

Met Wyn fan feroaring schreef Hilda Talsma de eerste echte skûtsjeroman. Fris en toegankelijk, met ‘it brûs foar de kop’. Na de Frisum-trilogie De twadde hûd, Flammen en It Geloksbern en de roman Brekber is dit alweer haar vijfde boek. In al haar boeken staat de liefde in al zijn vormen centraal.

1 2 3 5  nei boppe ta