BREKBER (Breekbaar)

Sinne kan beter met paarden dan met mensen. Die begrijpt ze tenminste en zij begrijpen haar. Vrienden heeft ze niet, afgezien van Jorrit die ze al haar hele leven kent en later een relatie mee krijgt. Hij begrijpt haar volkomen, maar wil meer van haar dan dat ze hem geven kan.

Als ze met haar ouders en zus naar Sardinië gaat, op visite bij haar eerder nog onbekende opa en oma, wordt duidelijk waar Sinne haar liefde en talent voor paarden van heeft maar ook haar onvermogen om echt contact met mensen te maken. Ze ontmoet een ruiter waar ze erg van onder de indruk raakt en dat zet alle verhoudingen op scherp.

Gedesillusioneerd  gaat ze terug naar huis. Ze vindt werk op een manege waar ze het naar haar zin heeft. Maar dat duurt niet lang, ze krijgt een nieuwe baas. Hij heeft een compleet andere visie dan haar. Ze kan hem niet uitstaan en hij vindt haar een aansteller. Toch krijgen ze uiteindelijk wat meer respect voor elkaar maar dan ziet Sinne iets wat haar hart breekt en hij is erbij betrokken. Ze neemt een rigoureus besluit maar vlucht voor de gevolgen. En dan komt ze haarzelf goed tegen.

 

“BREKBER is alweer het vierde boek van Hilda Talsma. Deze keer neemt ze de lezer mee in de wereld van paarden, natural horsemanship, liefde, romantiek, Italië en de relaties tussen paarden en mensen staan centraal. Het is weer vlot en meeslepend geschreven, met de humor en erotiek die we van deze schrijfster gewend zijn. Een heerlijk avontuur, ook voor de wat jongere lezers.”

Bestellen