Wind trilogie

In deze trilogie zijn de drie skûtsjeromans van Hilda Talsma gebundeld. In deel 1, Wind van verandering, ontmoet de jonge huisarts Johanna haar neef Ate en haar ouders voor het eerst weer na jaren. Dat is het gevolg van het testament van oom Hannes, die de familie alleen zijn vorstelijke erfenis nalaat als ze met elkaar zijn skûtsjecasco klaar maken voor de IFKS en daarmee bij de eerste drie eindigen.

Johanna haar moeder Connie en die haar zus Bonnie, kortweg de Onnie’s, zijn vanaf het begin smaakmakers in dit boek met hun vlotte Leeuwarder uitspraken.

In deel 2, Wind van de waarheid, zeilt de familie Kamstra voor de eerste keer met de Alinde in de grote A-klasse en dat zorgt voor de nodige spanningen. Als ze op de valreep zonder volgboot komen te zitten, moet het schip van Ate en Johanna dienst doen als centraal punt. Ze moeten roeien met de riemen die ze hebben om het hoofd boven water te houden … in meer als één opzicht.

In deel 3, Wind van de winnaars, zal de familie Kamstra proberen weer in de A-klasse te komen, maar Ate heeft moeite om alles in goede banen te leiden en Johanna heeft andere prioriteiten. De nieuwe bemanningsleden uit Frisum zorgen, samen met de Onnie’s, voor de nodig consternatie en zodoende wordt het weer een week vol verrassingen.

Deze heerlijke boeken vol spanning, avontuur, humor en romantiek, nemen de lezer mee in de wereld van het skûtsje zeilen en de zomer in Friesland.